La Coordinadora

Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella

La Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella funciona des del 1983, amb motiu de la recuperació i organització de la Festa de Santa Eulàlia com a festa d'hivern de Ciutat Vella.

Inicis i membres de la Coordinadora de Ciutat Vella

El punt de partida de la Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella (CCGBCV) el trobem en la bona entesa entre la Comissió de Festes de Sant Roc de la Plaça Nova i la Parròquia de Santa Maria del Pi i, per extensió, entre les colles de les quals cada una d'elles és responsable: la Colla de Gegants de la Plaça Nova i la Colla de Gegants del Pi.

Les dues colles formen l'embrió de la CCGBCV que comença a funcionar a l'any 1983 amb la recuperació i l'organització de la Festa de Santa Eulàlia com a festa d'hivern de Ciutat Vella i que posteriorment, a l'any 1985, es va ampliar amb la creació de la Colla de Geganters del Raval.

A partir d'aquesta data, la història de la CCGBCV porta dues vies paral·leles. Per un costat, la seva ampliació amb colles i grups acabats de crear o amb molts anys d'experiència dins la cultura popular: l'any 1991 s'incorpora la Colla de Geganters de la Barceloneta, l'any 1994 ho fa l'Esbart Català de Dansaires, el 1995 és la Colla de Geganters del Casc Antic i per últim, molt recentment, l'any 2002 s'afegeix la Colla de Geganters de Sant Pere de les Puel·les.

 

Agenda

 

Més informació

Associació Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella

La Casa dels Entremesos
Pl.Beates,2
08003 Barcelona

www http://www.ccgbcv.cat

Responsables:

  • Xavier Cordomí
  • Amb el Suport de
  • Departament de Cultura.Generalitat de Catalunya
  • Ajuntament de Barcelona.

llicència Creative Commons
Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència Creative Commons si no s'hi indica el contrari

PageRank